2015. március 10., kedd

* 5. rész -- Azok a vörös szemek *

- Riker -

Ahogy megpillantottam azt a kis izét a lépcsőnél, egyből a falnak rohantam. szó szerint, mert Rocky olyan stabil, mint egy fal és neki mentem. Ezzel a kis balesettel mit sem törődve rohantam be egy szobába, ami az étkezőnek tűnt. Mondjuk ez jelen esetben egy cseppet sem érdekelt, csak felugrottam és az asztal közepére futottam.
- Haver, ugye most csak szórakozol velünk? - kérdezi Ross, miközben belépnek az ajtón.
- Úgy nézek ki?!
- Amióta ismerem parázik ezektől a kis rágcsálóktól - magyarázza fej ingatva Connor.
- De hogy lehet félni egy ilyen cukkancs, bundás kis tengerimalactól? - ölelgeti Grace azt az akármit.
- Vidd a közelemből azt a vérszomjas vadállatot! - lépek még hátrébb.
- Riker! Elhiszem, hogy ez valami olyan, amit nem igazán szeretnél, de amíg nem csinálsz vele valamit, addig nem tudunk semmit tenni - veszi el Megan a szőrgombócot Grace-től és felmászik az asztalra, majd felém indul, én pedig hátrálni kezdek. - A kedvemért - nyújtja felém mosolyogva. Veszek egy mély levegőt, majd kifújom és odamegyek elvenni a malacot.
- Egész... Cuki? - fintorgok.
- Ember ez nem a kelbimbó adag, amit az anyád beléd akar tömni - nevet Stef.
- Nézd olyan, mintha rád mosolyogna! - teszi a kezét a vállamra Megan.
- Igen egé... - kezdeném el mondani, hogy tűrhető ez a valami, de egy dolog nem hagy nyugton. - Ugye te is látod, hogy vöröslik a szeme? - fordítom a fejem lassan a mellettem álló felé.
- Biztos csak albínó - érvel Maia.
- Akkor ez nem tengerimalac, hanem albínó jegesmedve, mert ez itt barna - emelem magasabbra, majd visszahúzom magammal szembe. Hirtelen a szeme világítani kezd és nyitja a száját, akárcsak egy kisbaba, mikor mondani akar valamit.
- Búú! - kiáltja a malac (?) mély ijesztő hangon, amibe beleremegnek, majd leesnek a festmények a falról. Elejtem a vadmalacot, az pedig elszalad. Mi meg csak állunk és nagyokat nézünk, először is azért, hogy miért kiabálja azt egy tenyérnyi állat, hogy "Búú!", másodszor pedig mozdulni sem mertem és szerintem a többiek sem. Néma csöndbe meredt mindenki maga el, mintha csak gyászolnánk, a hatalmas és ijesztően kínos csöndet apró lábdobogás zavarta meg. De ez nem kettő, nem négy, hanem vagy tízezer láb dobogása volt, amihez kaparászás is társult.
- Ezek fölöttünk vannak - suttogja Ariana.
- Miért suttogsz? - kérdezi furán nézve az előtte szólóra James.
- Nem akarom magunkra szabadítani a szőrpoklot - mondja, mire egy kis világító szemű patkány esik le a csillártól a lábam elé. Én pedig hatalmas rémületemben nemes egyszerűséggel belerúgtam egy akkorát, hogy... Nos, ha gimis lennék, biztos bevennének a foci csapatba. A mini szörny a falnak repült, majd a földre zuhant.
- Te most kinyírtál egy állatkát - mondja Grace keserves, sírós hangon, miközben Ross a karjaiba zárja.
- Mentségemre szóljon, hogy az előző elkiáltotta magát, hogy "Búú!" - emelem fel védekezőn a kezem.
- Srácok, nem akarok se vészmadár lenni, se hasonló, de ez itt még nagyon is él - lép hátra Ellington a "hullától", ami a hátáról a lábára fordul és szirénára hasonlító hangot ad ki, mire egy egész szökőárnyi vörös szemű rágcsáló "ömlik" ki az összes ajtó mögül, kivéve azt, amin bejöttünk. Még háromig se kellett számolni, az egész csapat egyszerre próbált kirontani a bejáraton.
- Ez így nem fog menni! - kiabálja a hangzavarba Rydel. - Szóval nők és gyerekek előre! - indul meg hatalmas erővel, de nem jut sehova, mert az öccse visszafogja.
- Ho-ho-ho. Miss Hello Kitty megáll! Nem hajón vagyunk, így a helyes szőke megy előre.
- Egy frászt! - szól közbe Laura is.
- Nem mindegy?! Valakit engedjünk előre, különben  mind meghalunk! - közli a legésszerűbb dolgot James.
- Oké ez már kezd nevetsé... - kezd bele Maia a mondandójába, de már csak a sikítását halljuk, amint leesik valami verembe.
- MAIA! - ugrik James a gödörhöz, amibe belezuhant szegény lány.
- Ez nem jó, valahogy ki kell őt onnan hoznunk. És adni kell Riker-nek egy nyugtatót, mert még a végén megfojtja szegény Megan-t - pillant rám Tristan.
- Laura! - keresi Ross a mellette álló lányt.
- Mi van? - néz szemforgatva a keresett a keresőse.
- Utána ugorhatnál! Tudod, hogy meggyőződjünk róla, hogy halálos-e a mélység.
- Majd te megnézed! - löki meg vigyorogva Laura Ross-ot, aki a lyuk tetejére(?) esik, de persze Laut magával húzva, aki így Ross mellkasán kötött ki. - Engedj el! - hadonászik, de az ő keze beleér a verembe. - El ne engedj! - kiáltja ijedten.
- Gyerekek nagyon édes párocska lesztek, de mi mindjárt megfulladunk az egerekbe! - mocorgunk a nyakig érő kis dögökbe.
- Na azt már nem! - löki le magáról a csajt Ross, a cipőjébe kapaszkodva lóg. Hirtelen hatalmas sikításokat hallunk és a vermet körülvevő apró részt is ellepik az állatok, mire Laura is lezuhan.
- A lányok hol vannak? - próbál körbenézni Ell.
- Szerintem leestek - állapítja meg Connor. - Haver minden oké? - viszi a tekintetét a mellette vergődő James-re. De ő csak levegőért kapkod és tovább küzd.
- Ne ne ne! James gondolj arra, hogy a parton vagy, vagy a hatalmas szobádban! - tanácsolja aggódóan Brad, de látván az értetlen fejünket felvilágosít minket. - Klausztrofóbiás. És ebben a helyzetben olyan, mintha bezárnák valahova.
- Erről mi miért nem tudtunk? - néz pöszén Rocky.
- Mert cirka másfél napja vagyunk összezárva és nem éreztük fontosnak. És most egy kérdés... Van valakinek bármi ötlete, hogy hogy jussunk innen ki?

- Laura -

Most már tényleg jó lenne, ha nem esnék be sehova. Apropó, hova is estem én be? És hol van Maia.
- Maia? - nézek körbe.
- Itt fekszem melletted. Tényleg hol vagyunk? - ül fel ő is.
- Egy középkori kínzókamrában. Én olyan... az első ezred fordulóra tenném az építésének időpontját - áll meg előttünk karba tett kézzel Stef.
- Ez mind szép és jó... Ja várj! Mégsem az - áll fel Maia, majd engem is felhúz.
- Ittt hideg van, büdös és sötét, szóval menjünk innen! - porolja le magát Ariana, majd belekarol Rydel-be és elindulnak az egyik irányba.
- Csajok nem akarok ünneprontó lenni, de arra nem tudtok ki menni - nevetek.
- Dehogynem! - gyorsít fel a két lány, mire nekimennek egy tükörnek.
- Akkor mehetünk a jó irányba? - vonja fel türelmetlenül a szemöldökét Stef. Mi csak vállat vonva követjük a szőke méregzsákot a hatalmas fa ajtó felé. - Ugye most csak szórakoznak velünk? - kérdezi keservesen, ahogy kinyitja az ajtót. Ennek oka csupán annyi, hogy egy egész kastély alatti barlang rendszert találtunk. Hosszú nap lesz ez. Elindultunk, ugyan úgy mint az élő hullák, de megtettük. Már vagy 3 órája kutyagoltunk, de sehol sem találtuk a kijáratot.
- Már órák óta kussban sétálunk egymás mellett kéne valami téma - hát igen, csodálom, hogy Ariana eddig kibírta beszéd nélkül.
- Nekem jó így - mondja unottan Stef.
- Szerintem igaza van. Ha már itt mászkálunk, mint az elveszettek, legalább megismerhetnénk egymást kicsit jobban, vagy jöhet a szokásos uncsi pasi téma - forgatja mosolyogva a szemeit Megan.
- Akkor maradjunk a pasi témánál, mert semmi kedvem kiteregetni a szennyesem - fürkészi a falat Stef.
- Akkor transzformálódjunk vissza 15 évessé - nevet Ariana. - Ki kivel járna a fent ragadt srácok közül, ha bármelyiket választhatná. Maia?
- James.
- Neked bejön a bátyám? - nézek a mellettem sétáló lányra, aki csak vállat von.
- Grace?
- Egyértelműen elolvad, ha Ross a közelében van. Ugyan nem tudom hogy lehetsz ennyire ízlés ficamos, pedig okos lánynak tűnsz - nevetek.
- Lehet, hogy egy hatalmas egó király, bunkó és érzéketlen, de akkor is jó pasi - állapítja meg Ariana.
- Tényleg neked ki jön be? - vezeti tekintetét Grace Ariana-ra.
- Ezen még nem gondolkoztam. Ross cuki, James se egy utolsó, Riker-ről nem is beszélve, de talán... Brad a legjobb mind közül.
- És most olyat mondok, amit még életemben nem kellett... El a kezekkel a pasimtól! - emelem fel fenyegetőn, mégis nevetve az ujjam.
- Tényleg mióta is vagytok együtt?
- Lassan két éve. Tényleg Megan észrevetted, hogy Riker úgy néz rád, mint Grace Ross-ra?
- Tényleg? Olyan cuki - mosolyogja.
- Szerelem van a levegőben - mondja vicces hangon Rydel.
- Na Ellington - nevet Maia. - Már csak te maradtál Stef.
- Héj ott a kijárat! - rohan előre.
- Komolyan megint az erdő szélén vagyunk?! - kérdezem idegesen.
- Segítsünk a fiúknak! - indul meg a kapu felé Grace. - Helyesbítek. Előbb jussunk be! - dörömböl a bejáraton.


- Riker -

- Szedd már össze magad! - kiált rám Ellington.
- Adj egy lapátot és megpróbálom - fogatom a szemem.
- Valamelyikünk tud mozogni? - viszi körbe a tekintetét Brad.
- Ilyet se hittem, hogy valaha mondanom kell, de... Másszunk a rágcsálók tetejére és kússzunk el addig a csapóajtóig! - néz Rocky a plafonon lévő kijáratra, ami nem mellesleg a terem másik végén van. Nagy nehezen kivergődtük magunkat és elkúsztunk a megbeszélt helyig, majd kimásztunk.
- Ez valamelyik csaj szobája lesz - nézek körbe.
- Igen a húgomé - állapítja meg James.
- Honnan tudod? - néz pöszén Connor.
- Tipp Mix alapon megy... És ott a könyve a pipere asztalon - mutat az asztal irányába. Lementünk és a lányok keresésére indultunk. Hozzá teszem, hogy nem kellett sokat keresgélnünk, mivel az ajtón dörömböltek. Beengedtük őket és annyi magyarázattal letudták hogy merre jártak, hogy "Majd elmeséljük!". Leültünk a játék mellé, miután meggyőződtünk róla, hogy nem lesz mini szörny invázió.
- Ki jön? - néz körbe Tristan, mire mindenki Ross-ra pillant. Felkapja a dobókockákat és unottan dob, majd lép.

"Nagyra vágyol, nagynak hiszed magad, azt hiszed a szőke herceg hozzád képest senki, de nem tudhatod milyen, mikor egy gnóm is jobb, mint az igazi éned"




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése